Techniek

Aquarium LED Verlichting - Hoeveel Lumen heb je nodig?

aqua22Ik krijg steeds vaker vragen van mensen die graag willen overstappen op LED verlichting. Pesoonlijk juich ik het toe dat mensen overstappen aquarium LED verlichting want wie milieu bewust is moet toegeven dat LED verlichting veel beter voor het milieu is dan de TL verlichting. 

Filteren van het aquarium


In de ideale situatie heb je een aquariumfilter die precies is afgestemd op je aquarium. Maar in de praktijk ligt dit meestal wel wat anders. Vaak wordt de invloed van het aquariumfilter onderschat. 

Het filter zorgt er namelijk niet alleen voor dat je aquarium vrij is van vertroebeld water (mechanische filtering), maar er spelen zich ook heel wat biologische processen af.

En met een beetje kennis kun je

 Aquarium LED verlichting.


lum-light-balk grootDe grote vraag: Is led verlichting geschikt voor het aquarium of niet?
Het antwoord: Ja!

Tweede vraag is: Wat voegt het toe aan een aquarium?

Op die vraag ga ik hier uitgebreid op in zodat jij zelf kunt beoordelen of led verlichting ook voor jouw aquarium een noodzaak is. 

Led verlichting maakt de laatste jaren een enorme ontwikkeling door. En is intussen ook zeer geschikt voor het aquarium.

Het toepassen van co2 in het aquarium

 

CO2 staat voor koolstofdioxide ook bekend als koolzuur en is een makkelijk in water oplosbaar gas. Je ziet het als bubbeltjes in je bier. In het aquarium wordt het vooral gebruikt als bemesting voor de planten.

Waarom CO2 toevoegen?

Aquarium Verlichting


aquarium verlichtingWanneer je een aquarium gaat kopen moet je er goed over nadenken welke verlichting je wilt gaan gebruiken. In een aquarium is de juiste belichting vooral voor de planten van belang maar ook voor de vissen. In dit artikel gaan we vooral in op het belang voor de planten en het voorkomen algen. Vooral veel licht in combinatie met te weinig voedingstoffen heeft negatieve gevolgen voor de planten. Met algen groei tot gevolg. Daar komt ook nog eens bij dat sommige planten veel en anderen weinig licht nodig hebben. Alhoewel dit  niet zo heel erg van belang is. Invallend zonlicht is in ieder geval iets wat je beter kunt vermijden, anders zul je zeker last krijgen van algen.

Login Form